Korona vírus tájékoztató - GORSISK

Tartalomhoz ugrás
2021. március 04.

Tisztelt Szülők!
 
Mint ahogyan arról a tudósításokból értesülhettek, 2021.március 8-tól ismét digitális tanrend lép életbe az általános iskolákban. Szerencsére, most nem ér felkészületlenül bennünket ez a feladat, mert módszeresen készültünk rá a tanév kezdete óta. A Google tantermek készen állnak a tanításra. A holnapi napon minden gyermek belépési kódját ellenőrizni fogjuk és kipróbáljuk. Az alábbi dolgokra szeretném felhívni a figyelmüket:
 
-          Holnap a gyerekek vigyenek haza minden olyan taneszközt, melyre szükségük lehet az online oktatás alatt. Ez annál is inkább fontos, hogy a sok holmi ne akadályozza az alapos takarítást, fertőtlenítést.
 
-          Új órarend lép életbe, amely szerint be kell jelentkezniük tanulóinknak az órákra. A tanórákon való részvétel kötelező, a távolmaradást igazolni kell, továbbá a feladatokat a megadott határidőre el kell készíteni és elküldeni az illető pedagógusnak.
 
-          Amennyiben nem rendelkezik gyermekük a digitális oktatás igénybe vételéhez megfelelő eszközzel, a gazdasági irodában tabletek igénylésére van mód.
 
-          Kérjük, a tavalyi veszélyhelyzeti időszakhoz hasonlóan, gondoskodjanak arról, hogy gyermekük otthon tartózkodjon, társaival a személyes érintkezést kerülje.
 
-          A kormányzati intézkedés célja: a gyermekek elzárása és a társas érintkezések megakadályozása.  Amennyiben semmilyen módon nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét, számára felügyeletet biztosítunk. Kérjük, gyermeke biztonsága érdekében, ezt a lehetőséget csak a legvégső esetben vegye igénybe. Az étkezést a Vénusz Panzió elvitelre továbbra is biztosítja.
 
Esetleges kérdéseikkel, problémáikkal forduljanak bizalommal az osztályfőnökökhöz, valamint az iskolavezetéshez.
 
Elérhetőségeink: igazgato.gorsisk@gmail.com      Tel.: +36 30 302-4947, 588-015
 
Köszönjük, hogy ismét partnerként, felelősségteljesen viselkednek a nehéz időkben. Csakúgy, mint tavaly, közösen most is megoldjuk.
 
Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra, hogy az egy hónap tényleg csak egy hónap legyen!
 
Köszönettel és üdvözlettel:
 
 
Kovács Gáborné
igazgató

2020. 10. 01.
Tisztelt Szülők!
A testhőmérséklet mérést zárt térben kell végezni a hideg idő miatt. Kérjük, hogy a kísérők néhány percet várjanak, hogy sikeres volt-e a mérés. Továbbá kérnénk, hogy a gyermekek 7.30 előtt ne érkezzenek az iskolába, mert nem tudjuk fogadni Őket, kivéve azokat a tanulókat, akiknek szülei ezt írásban kérték (eddig mindössze 3 kérelem érkezett). Köszönjük megértésüket!

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
Először is köszönöm mindenkinek  az eddigi helytállását. A tapasztalataink szerint mindenki be tudott  csatlakozni a Google osztályterembe és tette a dolgát. Ez a munka komoly  tárhelyet követel, ami nekünk betelleni látszik, ezért új felületet  kerestünk, ahol korlátlan mennyiségű adatot tárolhatunk. Most nem csak  osztálytermet, hanem iskolát hoztunk létre a Google alkalmazásokon  belül, ezért az új e-mailcímek @ utáni része nem gmail.com, hanem  gorsisk.hu lesz. Ismét be kell jelentkeznie a gyerekeknek az új  osztálytermükbe az osztályfőnökök által kiküldött új e-mailcímükkel. A  régit se dobjátok el, mert ott megmaradnak az eddigi munkáitok! A  rendszer jövő hétfőtől (április 27) indul, addigra mindenkinek be kell  jelentkeznie az új osztályterembe. Az addig megkapott munkáitokat  töltsétek még a régi helyre, ott ellenőrizzük őket. Hétfőtől viszont az  új tárhelyet (G-Suite) használjuk. Ennek a rendszernek egy nagyon fontos  előnye lesz, hogy videoórákat is tudunk tartani. A másik előnye pedig,  hogy amíg a mi iskolánkba jártok, bármikor használhatjuk ezt a virtuális  osztálytermet. Sőt az új iskolátokba is tovább vihetitek, ha ott is  használják ezt az alkalmazást. Az e-mailcímetek alapján könnyen be  tudunk azonosítani benneteket és nektek csak az a dolgotok, hogy első  belépéskor a jelszót megváltoztassátok. Tudom, hogy menni fog, de ha  elakadtok segítséget kaphattok az osztályfőnökötöktől és Hédi nénitől.  Köszönöm a megértéseteket és az együttműködéseteket. Továbbra is  dolgozzatok lelkesen és vigyázzatok magatokra!
Szeretettel és üdvözlettel: Kovács Gáborné Éva néni

2020. 03. 16.
TANTERMEN KÍVÜLI DIGITÁLIS MUNKAREND

Kedves Szülők, Kedves Diákok!
Március 16-tól, hétfőtől átalakul iskolai életünk. A mai naptól,  határozatlan ideig az iskola épületeiben tanítás nincs, de a tanítás nem  szünetel. Új, iskolán kívüli digitális munkarendet vezetünk be.
Az Oktatási Hivatal ajánlása szerint: „Kérjük, hogy az iskolák  gondolják át, állítsák össze a következő hetek tantárgyi tematikáját,  jelöljék meg a feldolgozandó tananyagokat, az adott tantárgy tankönyvi  fejezeteit, mely feladatokat kell a munkafüzetből, a  feladatgyűjteményből megoldani, milyen kutatást, beszámolót kell  elkészíteni, stb. Készüljenek fel arra, hogy ezeket az információkat a  szülők számára is hozzáférhetővé tegyék elektronikusan.” fogunk eljárni.  Az általunk választott közvetítési csatorna a Google Tanterem nevű  alkalmazás lesz, ami számítógépen és okos telefonon egyaránt elérhető.  Ennek használatához csupán egy g-mail fiókra van szükség. További  tájékoztatást erről az osztályfőnökök nyújtanak, illetve ők gyűjtik be a  gyerekektől ezeket az e-mailcímeket.
Igyekeztünk olyan megoldást  keresni, ami a diákoknak, a szülőknek és pedagógusoknak egyaránt  lehetővé teszi a tanulás-tanítás folyamatának sikeres biztosítását.  Ehhez kérjük a szülők felelősségteljes együttműködését. Kérjük,  tudatosítsák a gyerekekben, hogy ez nem szünidő, hanem  óvó-védőintézkedés, melynek ideje alatt rendszeres tanulmányi munkát  kell folytatniuk, az általunk kijelölt tananyagokról számot kell adniuk.  A felület visszacsatolásra és értékelésre is alkalmas.
Kedves Gyerekek! Ebben a rendkívüli helyzetben a legfontosabb, hogy  betartsuk azokat a szabályokat, melyeket mindannyiunk védelmében hoztak.  Kérünk Benneteket, hogy valóban maradjatok otthon, csak digitálisan  tartsátok egymással a kapcsolatot, kerüljétek a csoportos  összejöveteleket!
Mindehhez kérem a szülők támogatását és a gyerekek együttműködését!
Figyelje mindenki tájékoztatásunkat a hivatalos iskolai honlapunkon gorsisk.hu-n, Facebookon, a KRÉTÁ-ban.
Vigyázzunk magunkra és vigyázzatok egymásra!
Hisszük és reméljük, hogy személyesen is mihamarabb találkozunk a  megszokott keretek között. Addig is eredményes munkát kívánunk  magunknak!

A Gorsium Általános Iskola tantestülete nevében:
Kovács Gáborné igazgató
Vissza a tartalomhoz